Havuçlu Kek

Selin

New member
Havuçlu Kek
İki bardak kalın rendelenmiş havuç
  • 200 gram konserve ananas
  • 1/2 bardak portakal suyu
  • 1/4 bardak kanola yağı
  • 2 çorba kaşığı agav nektarı
  • 1 çorba kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu
  • 2 buçuk bardak tam buğday unu
  • 3/4 bardak kavrulup dövülmüş ceviz
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar
Fırını 175 derecede ısıtın.Havucu,ananası,portakal suyunu,yağı,agav nektarını ve portakal kabuğu rendesini büyük bir kapta karıştırın.Kalan malzemeleri orta boy bir kapta iyice karıştırın.Kuru karışımı ıslak karışıma 3 partide ekleyin.Kuru malzemeler nemlenene kadar karıştırın.Hamuru 20 santimlik,hafifçe yağlanmış dikdörtgen bir borcama dökün ya da 16 adet kağıt kek kalıbına bölüştürün.Keki 45 ila 55 dakika kadar pişirin.Ilık ya da oda ısısında servis yapın.Artan kekler,buzlukta 3 aya kadar saklanabilir.